20 martie 2018

O ORĂ DE INFORMARE PENTRU CADRELE DIDACTICE PREUNIVERSITARE

În data de 19 martie 2018 la Biblioteca Ştiinţifică USARB a fost organizată o oră de informare pentru un grup de educatori din instituţiile preşcolare de la cursurile de perfecţionare a cadrelor didactice preuniversitare din USARB.
Elena Ţurcan, bibliotecar, Oficiul Documente muzicale, a ghidat grupa prin spaţiile Bibliotecii, oferindu-le informaţii detaliate despre condiţiile şi serviciile de acces, informare, documentare şi cercetare.
Olga Dascal, bibliotecar în subdiviziunea Mediatecă, a prezentat resursele infrormaţionale utile cadrului didactic din învăţământul primar şi preşcolar, Arhiva electronică instituţională ORA USARB (Open Research Archive), repozitoriul european ZENODO, directoriile revistelor în acces deschis DOAJ, OAJI, biblioteca electronică ELIBRARY.RU, Instrumentul Bibliometric Naţional şi oportunităţile on-line ale editurii Первое сентября.

Angela Hăbăşescu, bibliotecar, sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psiho-pedagogice, naturii, reale. Arte a vorbit  audienţilor  despre colecţia de publicaţii din domeniile învăţământului primar şi preşcolar, organizând şi prezentând o expoziţie cu cele mai reprezentative documente din domeniile respective.

Niciun comentariu: