11 aprilie 2017

LECTURI PENTRU SUFLET!

Lectura înaripează sufletul, spunea Volter, Vă propunem pentru lectură cartea laureatului Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2013, Alice Munro „Prea multă fericire”.
Top 15 citate despre cărţi care te inspiră să citeşti mai mult
Alice Munro, scriitoare canadiană, a publicat paisprezece volume de povestiri, precum şi un roman şi un volum de Selected Stories. De-a lungul distinsei sale cariere a primit numeroase premii, iar volumele i-au fost traduse în treisprezece limbi. În 2009, Alice Munro  a fost distinsă cu Premiul Man Booker Internaţional pentru întrega activitate literară, iar în 2013 i s-a acordat Premiul Nobel pentru Literatură.


„Prea multă fericire” este o colecţie de zece povestiri scrise intr-un stil simplu, concis, însă izbitoare prin adevăruriie simple şi dureroase pe care le dezvăluie. Natura umană e plină de cruzime, de iraţionalitate, de aversiuni secrete şi de alianţe bizare, iar Munro ne oferă o porţie  generoasă de viaţă reală.

Această colecţie de proză scurtă reafirmă intuiţia pătrunzătoare a lui Alice Munro... Una dintre cele mai oneste şi mai exigente proze ala timpului nostru
The Times

Niciun comentariu: